C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article

C# dilinde Object sınıfını kullanmanın sebepleri ve ne kullanılması gerektiği aşağıda açıklanmıştır:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Bir dershane sadece yalnızca bir sınıftan kalıtım alabilir.Aynı anda birden ziyade sınıftan lafıtım alamaz.Ama ileride göreceğimiz interface yapıları kullanılarak bu disiplinntı aşılacaktır.

Örneğin veritabanından bir eşya silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması delegate ile dokumalır.

Şimdi projemizi çaldatmaıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Property’ler, bir derslikın dışındaki şifre tarafından kullanılarak nesnenin durumunu okuma ve dolak emeklemlerini basitleştirebilir. Hassaten, özellikle bir nesnenin durumunun bileğemektirilmesi yahut okunmasıyla alakadar özel meselelemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .NET platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir daşendir.

Kaydı silebilmek için DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan fen MyShape dershaneındaki boş string ifadesi değil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi esenlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada muta alım satımi ve ortaklık gestaltlabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve hoşgörülületilebilir olmasını sağlar.

Bir nesneye başlangıçvurmak için, yeni bir C# Object Kullanımı nesne oluşturularak veya var olan bir nesne atanarak bir referans mimarilabilir, örneğin:

Veritabanı sorunlemleri yaparken, Object sınıfı ekseriyetle muta nesnelerini temsil etmek ciğerin kullanılır. Bu şekilde veritabanı teamüllemleri henüz modüler hale gelir ve done manipülasyonu kolaylaşır.

Tutum makinası yolı düşüncemlar: Durum makinaları kadar yalın kat arayüzlü uygulamaların tasar çizimında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan yahut sol'dan tasarlmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara ehil olmasını sağlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page